Na Holešovsku řádil zloděj, okradl stavebníka

HOLEŠOV - Holešovští policisté pátrají po neznámém zloději, který v pondělí okradl v Kostelci u Holešova stavebníka. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Okradený padesátiletý muž zaparkoval svůj automobil Škoda Felicia za obcí u silnice, řádně jej uzamkl a odešel pracovat na stavbu. Hodinu poté si jeho spolupracovník všiml, že se okolo vozu pohybuje nějaký muž s plnovousem, který je asi 180 centimetrů vysoké silné postavy a v ruce drží předmět podobný šroubováku. Vydal se proto k autu.

Neznámý muž ale rychle nasedl na místo spolujezdce do stříbrného vozidla značky Ford Mondeo a společně s řidičem, který na něj ve voze čekal, rychle odjeli směrem na Karlovice. „Zapamatoval si část registrační značky. Začínala na 8T3. Poté k autu zavolal svého spolupracovníka. Majitel automobilu zjistil, že z auta zmizela taška s osobními věcmi, doklady a peněženkou, kterou ponechal na jednom ze sedadel,“ doplnila Kyšnerová s tím, že lapka způsobil škodu za bezmála šest tisíc korun.

Pokud se pachatele podaří dopadnout, bude mu hrozit až dvouleté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x