Právě začínáme. Kristýnka a Terezka na střídačce

"Ahoj, holky, jak se máte," smál se od ucha k uchu po svém dnes dopoledne kousíček od šatny na zlínském zimním stadionu Petr Leška, jeden z lídrů hokejového klubu PSG Zlín, když mířil na rozbruslení. Při vstupu na led čekaly dvě borcům už dobře známé minifanynky Terezka a Kristýnka. Přišly popřát hodně štěstí. Samozřejmě v dresech, které dvouapůlletým dvojčátkům zkraje sezony podepsali všichni hráči coby dárek ke druhým narozeninám.

Kolem děvčátek procházejí největší hvězdy finalisty, který za pár hodin vykročí do boje o titul. „To je skvělé, že máme takové fanynky,“ říká Jaroslav Balaštík. Jedna budoucí ještě podstatně mladší se jeho paní narodila v pátek v Uherském Hradišti.

Belani duc,“ volají dívenky společně. „Ahój,“ zdraví žluté minifanynky Petr Čajánek. „Jsem moc rád, že se nám formují další a další generace fanoušků,“ povídá kapitán týmu.

Terezka i Kristýnka smějí i na střídačku. Maminka Monika má svatou trpělivost. Pak se holek ujímá vedoucí mužstva Oldřich Šolc. „Zdravím naše nejmenší a zároveň největší fanynky. A taky moje sousedky z domu,“ usmívá se Šolc, který ve své roli pamatuje i titul z roku 2004 před devíti lety.

Tak tohle si musím vyfotit,“ dovoluje se jeden z členů realizačního týmu plzeňské Škodovky. „To bude u nás v novinách sólokapr, jaké tu máte na Moravě fanoušky.“

Holky ale pomaličku míří ještě před polednem domů. Pěkně se dorůžova po obědě vyspat, nechat odpočinout maminku a pak i s taťkou na hokej. Jde o titul.

A už se učí jména hvězd. Linharta, Hamrlíka, Köhlera či Horčičku ještě nezvládnou. „R“ až nejdříve za rok spíše za dva. Ale Leška, Čajánek, Balaštík či Sedláček, to jde jako po másle.

Takže Belani duc…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x