Policisté dopadli další členy naftového gangu z Kelče

KELČ - Policisté dopadli další členy gangu z Kelečska, který kradl a pak prodával naftu. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Od konce loňského roku bylo v této kauze postupně obviněno šest mužů.

První obvinění v případu krádeží nafty na Kelečsku padla už v prosinci loňského roku, kdy policisté dopadli a obvinili zloděje (25,23) z krádeže spáchané formou spolupachatelství. Tito dva muži z Kelče si vytipovávali motorová vozidla jako autobusy, bagry nebo traktory, ze kterých v nočních hodinách odčerpávali do připravených kanystrů naftu. Během tří měsíců ukradli z šesti zaparkovaných vozidel v různých obcích na Kelečsku bezmála 800 litrů nafty za téměř 30 tisíc korun. Kradli například v Němeticích, Loučce, Choryni, Brankách nebo přímo v Kelči. V jednom z případů kradl naftu i devětatřicetiletý muž z Kelče. Toho policisté obvinili z krádeže v lednu.

Dvojice zlodějů vždy pár hodin po krádeži, mnohdy ještě v noci nebo velmi brzy ráno, prodávala naftu bratrům (25,23), kteří jsou rovněž z Kelče. Bratry nyní policisté obvinili z podílnictví, za což jim hrozí až čtyřleté vězení. Ze stejného trestného činu obvinili strážci zákona i dalšího, sedmadvacetiletého muže ze Všechovic. Na jeho zahradu směřovalo 300 litrů nafty z jedné krádeže.

„Obvinění jsou stíháni na svobodě. Většina z nich už má nějaký záznam v rejstříku trestů,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x