Březnický Grunt pořádá divadelní představení

BŘEZNICE - Občanské sdružení Grunt, které na farmě v Březnici zajišťuje doléčení a rekondici drogově závislým, chystá na čtvrtek divadelní představení v podání Divadla Klauniky. Jak server Zlin.cz informoval předseda sdružení Jiří Mareček, divadlo přiveze do Březnice inscenaci Don Quijote de la Ancha.

Herci odehrají představení v březnické Sokolovně, a to od 19 hodin. „Rozhodli jsme se divadelníky pozvat, abychom lidem z obce připravili nějakou zábavu. Obec pro nás také v minulosti uspořádala benefiční akci, na které vystoupily se svým pásměm děti z místní základní i mateřské školy. Chceme jim laskavost tímto způsobem vrátit,“ vysvětlil Mareček. Na divadelní představení si však podle něj mohou zajít i obyvatelé z jiných obcí či měst.

Členové Divadla Klaunika zaručují velkou zábavu. Právě představením Don Quijote de la Ancha se velmi proslavili. Inscenace má za sebou téměř čtyři tisíce repríz a na repertoáru je nepřetržitě 22 let.

Divadlo Klauniky založili žáci Boleslava Polívky Zdeněk Mazáč a Zdeněk Korčian v roce 1986. Od roku 1990 to byla první soukromá scéna humoru v bývalém Československu, studiová scéna Divadla Bolka Polívky. Autorské divadlo se vyznačuje originálním inscenačním jazykem a vysokou improvizační schopností. Funguje jako zájezdová scéna, která působí u nás i v zahraničí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x