Pátrací akce končí: Eliška byla nalezena

Pátrací akce nebývalého rozsahu končí. Dnes odpoledne pohřešovanou Elišku Švandovou z Vlčnova našli v okolí Drslavic. Podle informací starosty Vlčnova Jana Pijáčka ji nakonec vypátrala osádka vrtulníku s termovizí na poli. Unavená a mírně podchlazená dívka putovala na pozorování do uherskohradišťské nemocnice.

Školačka zmizela v úterý. Nevrátila se domů ze školy. Rodiče ji marně celý den hledali, a proto večer ohlásili případ na policii. Během noci a středečního dne hledali dívku policisté, hasiči i dobrovolníci.

Eliška se ztratila už jednou, v lednu minulého roku, tehdy se našla po dvou hodinách nedaleko domova. Rodiče i bratr vyloučili, že by měla nějaké problémy doma. „Včera dokonce dostala ve škole pochvalu,“ řekl bratr v průběhu pátrání, kdy ještě nebylo jasné, kde se dívka nachází. Podle matky se dívka stávala ve škole terčem posměchu, zvláště od doby, kdy se ztratila poprvé.

Měla spíše ráda zvířata než lidi,“ konstatovala smutně matka Katarína.

Případ ještě není uzavřen, policie zjišťuje podrobnosti zmizení.

Jsme především rádi, že se Eliška našla,“ řekl serveru Zlin.cz starosta Vlčnova Jan Pijáček. Ten se do pátrání zapojil s desítkami místních lidí, jimž nebyl osud dívky lhostejný. „Stejně jako policistům jim patří náš velký dík,“ dodal Pijáček.

Jak upřesnil uherskohradištský policejní mluvčí Aleš Mergental, dívku zpozorovali zároveň pilot policejního vrtulníku a náhodný řidič nedaleko čerpací stanice v Drslavicích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x