Ve Valašském Meziříčí vznikla nová urogynekologická ambulance

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Nemocnice Valašské Meziříčí otevřela novou urogynekologickou ambulanci. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.

Ambulance je určena především pro gynekologické pacientky a nově pro pacientky trpícími inkontinencí a jinými potížemi močového ústrojí. Urogynekologické pracoviště vzniklo přestavbou dvou pokojů gynekologického oddělení. Ambulantní část je oddělena od gynekologicko-porodního oddělení novými vstupními dveřmi.

„Urogynekologická vyšetření vyžadují více času a naprosté soukromí. Proto jsme se rozhodli oddělit prostory určené pro pacientky porodní a gynekologické ambulance,“ vysvětlila důvod vzniku nového pracoviště ředitelka nemocnice Petra Šupšáková s tím, že kromě intimního prostředí ocení pacientky zejména nové zařízení a především moderní přístrojové vybavení ordinace. Ambulance disponuje například špičkovým urodynamickým přístrojem, pomocí kterého mohou lékaři vyšetřit dolní močové cesty pacientek. „V některých případech dokáže urodynamické vyšetření odhalit krom příčiny úniku moči i závažnější potíže, jako jsou například některá chronická zánětlivá onemocnění močového měchýře,“ vysvětlil primář gynekologicko-porodního oddělení Daniel Gágyor.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x