LYŽAŘSKÁ STŘEDISKA: V kraji se opět rozjedou lyžařské vleky, někde naposledy

ZLÍNSKÝ KRAJ - I v polovině dubna se v mnohých lyžařských střediscích ve Zlínském kraji rozjedou vleky. Jak serveru Zlin.cz řekli provozovatelé jednotlivých areálů, někde naposledy, jinde se pojede zřejmě ještě další víkend.

Lyžovat se bude například ve velkokarlovickém Ski areálu Synot Kyčerka. O tom, zda to bude v této sezoně naposledy, rozhodne až počasí. „Provozovatelé však předběžně počítají s tím, že by se mohlo lyžovat i o předposledním dubnovém víkendu,“ podotkla mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová.

Aktuálně leží na sjezdovkách přibližně půl metru sněhu. Vleky budou v provozu v době od osmi do 16 hodin. „Celodenní lyžování vyjde na 100 korun, půldenní pak na 50 korun,“ doplnila Pekařová.

Vleky budou v provozu také ve Ski areál Razula Velké Karlovice. Návštěvníkům zde nabídnou od devíti do 16 hodin lyžování na hlavní, kilometrové sjezdovce Razula, a to za symbolických 50 korun.

„Chceme tak návštěvníkům poděkovat za přízeň v končící sezoně, která se velmi vydařila. Původně jsme plánovali ukončení provozu už po minulém víkendu, ale protože byl zájem o lyžování ještě stále velký a máme i dostatek sněhu, rozhodli jsme se sezonu ještě prodloužit. Ani tento víkend možná nebude poslední, podmínky jsou opravdu výborné,“ uvedl šéf Ski areálu Razula Leo Bača. Loni přitom vlekaři sezonu ukončili již v prvních dubnových dnech. Sjezdovka Razula je ve všední dny uzavřená, v provozu je již pouze o víkendech.

Naposledy si budou moci lyžaři přijet zalyžovat do Ski Karolinka, a to od pátku 12. dubna do neděle 14. dubna. „Sněhu je stále dostatek, ale chápeme, že mnozí by už rádi přivítali jaro. Proto jsme připravili speciální nabídku nazvanou Výprodej sněhu. Celé tři dny budou přiraveny dva typy skipasů: půldenní za 100 korun a celodenní za 150 korun. A sněhu si budou moci lidé nabrat kolik jenom budou chtít,“ doplnili provozovatelé.

Ve ski areálu Troják se vleky rozjedou v sobotu a neděli, v pátek je sjezdovka mimo provoz. O víkendu sem mohou lyžaři zavítat v době od devíti do 17 hodin. Na sjezdovkách je 40 až 70 centimetrů sněhu a mimo sjezdovky je okolo 40 centimetrů sněhu.

Jedna sjezdovka funguje také ve skiareálu Stupava na Uherskohradišťsku. Na sjezdovce je přibližně 70 centimetrů sněhu. Od pátku do neděle bude v provozu také půjčovna lyží a snowboardů.

Lyžovat se bude i na zlínském lyžařském svahu, kde je 40 centimetrů sněhu a v provozu jsou všechny tři vleky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x