Střední škola v Hradišti má za sebou stavební úpravy za více než 20 milionů korun

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Více než 21 milionů korun stály stavební úpravy na Střední škole průmyslové, hotelové a zdravotnické v Uherském Hradišti. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí krajského úřadu Gabriela Dvorníková.

Konkrétně šlo o vybudování spojovacího krčku školy mezi dvěma budovami školy, zateplení několika objektů a stavební úpravy jedné z budov. Finančně se na úpravách podílel Zlínský kraj, zřizovatel školy.

Vybudování nového spojovacího krčku souviselo se sloučením škol. Krček zajistil jejich vzájemné interiérové propojení a provozní sjednocení celého školního komplexu. Díky propojení objektů se podařilo snížit počet vstupů do školních budov, šatny se dočkaly centralizace, prostor školních dílen se zvětšil a parkovací plochy jsou efektivněji využity.

Zateplením budov zdravotní školy se podaří snížit spotřeby energie na vytápění. „Další stavební úpravy pomohly vyřešit sjednocení učitelského a administrativního zázemí i vedení školy do jednoho místa. Úpravy spočívaly ve zrušení čtyř učeben a tří kabinetů ve druhém nadzemním podlaží budovy a následné změně vnitřní dispozice,“ upřesnila Dvorníková.

Stavební úpravy se dotkly také rozvodů vody a kanalizace, vnitřní elektroinstalace, firma osadila nová umyvadla, zrevitalizovala podlahy, instalovala vzduchotechniku a škola byla nově i vymalována.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x