Hokej ve všech pádech. Zlín v zajetí boje o titul

Jdete zlínským tržištěm Pod kaštany a slyšíte místní trhovce: "Mám výborný med, když to ti naši kluci vyhrají, určitě jim ten nejlepší věnuju," říká jedna z místních známých tváří.

"U nás není o ničem jiném řeč, než o hokeji. V jednom kuse se o něm bavíme s kolegy, vždycky na to zavedou řeč i klienti," popisuje realitu šéfka známé zlínské cestovky Dagmar Masná.

Hokej, hokej a zase hokej. To je teď téma všude, jak na místní radnici, tak třeba v čekárně u lékaře. „Jsem na marodce, ale jdu se nechat uschopnit, ve středu u toho nemůžu chybět,“ těší se na středeční zápas muž středního věku.

U nás je to teď jednoznačné, chlapy ani tolik nezajímá, jak dopadne jejich jarní střih, ale spíše se debatuje z křesla do křesla, jak by měla vypadat naše první pětka,“ všímá si enormního zájmu o hokej jedna z šikovných zlínských kadeřnic.

Tady v tenisové hale je úplně jedno, kdo vyhraje deblový zápas, chlapi si po něm dají kávu nebo pivo a řeč je jenom o hokeji,“ říká recepční Karin Svobodová.

Naše škola měla a má na hokejisty štěstí, ze současného kádru k nám chodilo nebo chodí hned deset hráčů,“ chlubí se raritou ředitel Petr Pagáč, který tak jako ostatní věří v titul. Ve škole si teď udělali dokonce zajímavou velkou nástěnnou tabuli s podobiznami všech deseti hokejistů. Nechybí tam třeba Petrové Čajánek, Leška či Zámorský.

Chlapi už opravdu asi tři týdny neznají jiné téma než hokej, je to až monotónní,“ usmívá se spolumajitel jedné zlínské restaurace Drahomír Juřena.

Hokej je ve Zlíně, ale také v jeho širokém okolí úplně všude. Vstupenky na pátý zápas Zlín-Plzeň se začínají u zimního stadionu prodávat v úterý ve 14 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x