Zlínský hejtman podpořil sbírku na podporu handicapovaných sportovců

ZLÍN - Veřejnou sbírku Svátek s Emilem na pomoc handicapovaným sportovcům podpořil hejtman Stanislav Mišák (ČSSD), který nad tímto dobročinným projektem ve Zlínském kraji převzal záštitu. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí kraje Gabriela Dvorníková.

Od studentů, kteří budou po celý týden v ulicích prodávat přívěsky nebo odznaky s motivem ptáčka se zlomeným křídlem, si už hejtman zakoupil několik odznaků.

Letos se ve Zlínském kraji koná již 11. ročník sbírky organizované Nadačním fondem Emil s cílem pomoci handicapovaným dětem sportovat podle jejich možností, což má i významný terapeutický a psychologický přínos.

V České republice žije 170 tisíc dětí se zdravotním postižením a právě pro ně nasazují své síly zdraví vrstevníci a vycházejí do ulic, aby prodejem dárkových předmětů se symbolem pochroumaného ptáčka posílili fond nadace Emil, která za dobu své existence (od roku 2003) podpořila sportovní aktivity handicapovaných dětí částkou 22 milionů korun.

„Obdivuji dobrovolníky, protože vůbec není jednoduché na ulici lidi oslovovat a vysvětlovat jim, o co jde. Je to určitě stresující a náročné. Jsem mile překvapen, že i v relativně chudším kraji je stále ochota podporovat charitativní projekty a být solidární s těmi, kdo pomoc potřebují,“ konstatoval Mišák.

Odznak nebo přívěsek stojí 30 korun a příjemce pomoci obdrží 21 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x