Valašskokloboucká radnice začne užívat webové stránky vypracované místním studentem

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - V rámci letošního Dne Země vyhlásila valašskokloboucká radnice soutěž pro studenty středních škol zaměřenou na tvorbu webových stránek věnovaných odpadovému hospodářství města. Jeden z návrhů hodlá radnice uvést do praxe, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Krupková.

„Do soutěže se zapojili studenti z gymnázia a středního odborného učiliště. Jejich návrhy byly v mnohém originální a z pohledu funkčnosti přinášely zajímavé možnosti, jak informovat občany o systému odpadového hospodářství i třídění a recyklace,“ řekl při vyhlašování výsledků starosta Dalibor Maniš (nez.).

Studenti podle něj měli do webu zapracovat nejen informace o systému odpadového hospodářství města a příslušné vyhlášky, ale také mapu sběrných míst, informace o komunitní kompostárně, sběrném dvoře, harmonogram svozu odpadu a další. „Mladí lidé ve svých návrzích uplatnili svou kreativitu i programátorské dovednosti,“ poznamenal Maniš.

Soutěžní návrhy webových stránek hodnotila komise. „Protože neshledala ani jeden z návrhů ideálně odpovídající soutěžnímu zadání, rozhodla se první místo neudělit. Druhé místo získal student Gymnázia Valašské Klobouky Stanislav Mikulka. S ním si odnesl i odměnu dva tisíce korun a licenční smlouvu, na jejímž základě bude město jeho návrh po drobných úpravách používat,“ podotkl vedoucí odboru životního prostředí Josef Slánský.

Třetí místa pak byla udělena dvě a obě putovala na Střední odborné učiliště Valašské Klobouky. „Oceněnými autory byli Jakub Vaněk a Libor Hořák. Za svůj projekt obdržel každý z nich odměnu jeden tisíc korun,“ dodal vedoucí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x