Aerobik klub Zlín mezinárodním mistrem Švýcarska

O víkendu 6.-7. dubna 2013 se konalo mezinárodní mistrovství Švýcarska v aerobiku FISAF AEROBIC SWISS OPEN 2013. Do Pfäffikonu poblíž Curychu přijeli závodníci z Německa, Itálie, Francie, ČR a samozřejmě nechyběli domácí Švýcaři.

Aerobik klub Zlín reprezentovaly závodnice trenérky Mgr. Moniky Váňové. V nejmladší věkové kategorii 8-10let ziskem tří zlatých a dvou stříbrných medailí doslova kralovaly. Mezi jednotlivkyněmi vyhrála Vanda Šimková, bronz patří velkému talentu klubu osmileté Anetce Moučkové. V trojicích vyhrál tým E.Ševců, V.Šimková a G.Kubišová, druhé místo si odvezly A.Moučková, A.Macková a V.Pröschlová. V soutěži osmičlenných týmů fitness aerobiku si prvenství vybojovaly A.Hrbáčková, A.Moučková, A.Macková, V.Šimková, E.Ševců, G.Kubišová, M.Rathová a M.Podhájská. Výprava Česka byla složena ještě závodnicemi dalších dvou klubů. I tyto „aerobičky“ posbíraly ve svých kategoriích řadu medailí. Svými úspěchy naše výprava prokázala, že český vrcholový aerobik organizace FISAF je na špičkové evropské úrovni. „S výsledky jsem velmi spokojená. Nakonec nám vyšli vstříc i pořadatelé. Mezinárodní zkušenost se děvčatům neztratí a nepochybně ji zúročí na dalších závodech v Česku.“ řekla trenérka Mgr.Monika Váňová.

Po Švýcarsku to bude Belgie, kam se závodnice Aerobik klubu Zlín chystají. Fitness tým dospělých vedený trenérkami Renátou Myjavcovou, Nikolou Košackou a Sylvou Košackou, obsadil na druhém nominačním závodě 7.6. v Lounech opět třetí místo a definitivně se stal členem české reprezentace na květnové Mistrovství Evropy v Antverpách. Palce budeme držet P.Machalíkové, P.Kubíčkové, L.Vyvlečkové, K.Bahulové, L.Košárkové, A.Závadové, V.Kalíkové a K.Kalíkové. „Tento tým neustále překvapuje. V dobrém. Ti mladí v našem klubu mají ke komu se dotahovat, a to je nesmírně cenné.“ Vyjádřila se Zdena Šteflová, předsedkyně klubu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x