Parta mladých zachránila topící se ženu

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V řece Bečvě ve Valašském Meziříčí se topila pětadvacetiletá žena, kterou zachránila skupina mladých lidí. Serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Záchrany se mladá žena dočkala díky devatenáctileté dívce, která pod splavem zahlédla ve vodě psa, který se pokoušel dostat ven. Pak ale v řece uviděla i tělo ženy, která se snažila plavat, ale bylo vidět, že ji voda přemáhá.

„Slečna neprodleně utíkala do nedalekého skateparku a zavolala na své kamarády, aby jí šli pomoci tonoucí ženu vytáhnout. Dva osmnáctiletí mladíci a devatenáctiletá dívka neváhali a utíkali k Bečvě. Topící se žena byla asi dva metry od břehu. Skupinka mladých lidí zareagovala velmi pohotově. Chytli se za ruce a vytvořili takzvaný řetěz a společnými silami ženu vytáhli na břeh,“ popsala událost Javorková.

Jeden z mladíků následně zavolal rychlou záchrannou službu. Ke skupince zachraňujících v ten okamžik přišla další svědkyně, která dávala ženě, která byla v bezvědomí, umělé dýchání, a to až do příjezdu záchranky. Mladou ženu pak odvezli zdravotníci ve vážném stavu do valašskomeziříčské nemocnice.

„Zjistili jsme, že se jedná o pětadvacetiletou ženu z Valašského Meziříčí, která podle všeho spadla do vody při tom, když u splavu venčila svého psa, kterému házela do vody klacky. Pád ženy do vody nikdo přímo neviděl, ale svědci zahlédli ženu se psem na břehu před několika minutami, než ji v Bečvě devatenáctiletá slečna uviděla,“ doplnila Javorková s tím, že Mladým lidem (dvěma mužům 18 let z Veselé, 18 let z Velkých Karlovic a dvěma dívkám 19 let ze Vsetína a 19 let z Valašského Meziříčí) patří za záchranu tonoucí ženy velké poděkování.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x