Valašské Klobouky oslaví Den Země

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Areál Valašskoklobouckého podnikatelského centra bude v pátek dějištěm hlavní části oslav Dne Země ve Valašských Kloboukách. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Lenka Zvonková.

Město připravuje zábavný program pro děti školou povinné i veřejnost, vyhodnocení soutěže o Nej slunečnici, dílničky s ekologickou tématikou a mnoho dalšího.

„Letos si připomínáme Den Země v nové podobě. Vyhlásili jsme několik soutěží pro děti, studenty i veřejnost, pořádáme Jarní úklid, akci Ukliďme svět i zábavné dopoledne pro děti a veřejnost. Naši spolupracovníci ze škol, Valašskoklobouckých služeb i neziskových organizací k tomu připojují bohatý doprovodný program,“ řekl starosta Dalibor Maniš (nez.).

Hlavní část oslav bude v podnikatelském inkubátoru. Pro děti od 1. do 3. třídy základní školy zde jejich starší spolužáci připraví zajímavé soutěže, děti z dětského domova a školy pak zorganizují dílničky. V rámci programu se bude rozdávat také dárkové balení kvalitního kompostu z valašskokloboucké kompostárny. V 10 hodin vystoupí taneční skupina Eles a ve 12 hodin budou vyhlášeny výsledky soutěže o Nej slunečnici.

Vedle tohoto programu se uskuteční malování na chodníku před domem dětí a mládeže a v Rodinném centru Kaštánek se děti svezou na poníkovi. Páteční slavnost uzavře vernisáž fotografií ze soutěže Můj strom, která začne v 18 hodin v Galerii G. Součástí bude také samotné vyhlášení výsledků.

K oslavám Dne Země patří rovněž zapojení škol, městského úřadu i veřejnosti do iniciativy Ukliďme svět, ve dnech 19. a 20. dubna pak Jarní úklid, 22. dubna Den otevřených dveří na skládce komunálního odpadu ve Smolině, 26. dubna Den otevřených dveří v komunitní kompostárně v ulici Brumovská a v neposlední řadě i jarní výsadba stromů a slunečnic ve městě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x