Festival turistických filmů vyhlásí ve Zlíně vítěze

ZLÍN - Ve Velkém kině ve Zlíně bude v sobotu vyhlášen vítěz 1. ročníku Festivalu turistických filmů. Serveru Zlin.cz to sdělila Barbora Janečková z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Autoři soutěžních krátkometrážních snímků o putování po naší vlasti i zahraničí  budou zařazeni do slosování a vítěz získá umělecky zpracovaného motýla, symbol nové filmové přehlídky. „Nechceme, aby vlastní zážitky z turistiky zachycené na filmu mezi sebou soutěžily,“ vysvětlil netradiční způsob udělování ceny manažer festivalu Miloslav Vítek z pořadatelského Klubu českých turistů. Jak dodal, hlavním smyslem festivalu je propagace organizované turistiky a povzbuzení zájmu veřejnosti o pěší cesty za poznáním.

Festival potrvá ve zlínském Velkém kině do neděle a rogram je věnován jak školní mládeži, tak i široké veřejnosti. Kromě amatérských filmů bude na festivalu k vidění i klasický cestovatelský dokument s názvem  Samsara (USA), program zpestří svým povídáním i promítán reportáží o odvážných výpravách dobrodruh Radek Jaroněk a o hudební atmosféru v kině se postará country Cestující hudba.

Kromě filmové části je pro diváky a návštěvníky připraven bohatý doprovodný program. Turistické vycházky budou v sobotu 20. dubna ráno startovat od sokolovny ve Vizovicích a vydat se lidí mohou třeba po stopách nedokončené Baťovy železnice. „Klub českých turistů nejen vede lidi k rozumnému pohybu v přírodě, ale také vydáváme turistické mapy, značíme turistické a naučné stezky a spolupracujeme s Turistickými oddíly mládeže. Právě k nové, mladé generaci turistů musíme směřovat své úsilí,“ doplnil Vítek.

Festival se koná v rámci oslav 125 let od založení Klubu českých turistů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x