Vsetínský Den Země nabídne ekosoutěže, zoo koutek i africké bubny

VSETÍN - Ve Vsetíně vyvrcholí v pátek kampaň Týden pro Zemi a Středisko volného času Alcedo spolu s dalšími organizacemi připravilo bohatý program. Jak řekl serveru Zlin.cz Jan Merenda z Alceda, zábava se uskuteční za každého počasí.

Pokud počasí dovolí, bude se program konat v Panské zahradě, pokud ne, akce se přesune do Alceda na Rybníkách.

Letošní Den Země je již 53. ročníkem celosvětové kampaně, která se koná ve 175 státech světa a účastní se jí více než milarda lidí. Ve Vsetíně bude již po 22. a ponese se v tématickém duchu Multikulturního světa. Dopolední program určený pro děti z mateřských a žáky základních škol, přinese pestrou nabídku tvořivých, ale i zábavných činností a aktivit včetně druhého ročníku outdoorové hry Ekouš, která je zaměřená na ekologickou výchovu.

Odpolední program nabídne pro veřejnost oblíbený zoo-koutek s poradnou, lanovou překážku, indiánské týpí, představení projektu Pojďte s námi do pohádky a další aktivity. „Tahákem letošního ročníku bude odpolední Happening v rytmu tance a hudby, který doplní africké bubnování z občanského sdružení Rytmus pro Život ze Zlína. Připravujeme i vystoupení tanečních kroužků z Alceda, Fair tradovou kavárnu a čajovnu a také ukázku a tvarování bonsají,“ dodal Merenda.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x