V Kloboukách začne Jarní sběr nebezpečného odpadu

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Obyvatelé Valašských Klobouk, ale také místních částí Lipina, Smolina a Mirošov, mohou v sobotu 20. dubna využít možnosti odevzdání nebezpečného a objemného komunálního odpadu. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí města Lenka Zvonková, odpad bude možné odevzdat v době od osmi do 12 hodin v místě zpětného odběru v ulici Brumovská.

„V místních částech se uskutečnil sběr nebezpečeného a objemného odpadu už koncem března. Pokud ho ale někteří občané nestihli využít, mohou ještě odpad přivézt v sobotu 20. dubna do místa zpětného odběru,“ upřesnila referentka odpadového hospodářství Leona Vlčková.

Sběr nebezpečeného odpadu je určen k odstranění veškerých chemikálií, barev, laků, odpadních tuků a podobně. Odevzdat bude možné i výrobky určené pro zpětný odběr, tedy pneumatiky, galvanické články, elektrospotřebiče a další vysloužilá zařízení z domácností. Současně bude odebírán i objemný komunální odpad jako nábytek, koberce, matrace a jiné. Sběr není určen pro odstranění odpadů z podnikatelské činnosti, podnikatelé tak musejí učinit na vlastní náklady.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x