V Rožnově budou svážet bioodpad, harmonogram doznal změn

ROŽNOV OD RADHOŠTĚM - V Rožnově pod Radhoštěm se během víkendu uskuteční svoz bioodpadu. Jak server Zlin.cz upozornil mluvčí města Tomáš Gross, letos se bude svoz řídit novým harmonogramem.

Novinkou bude to, že kontejnery na bioodpad nebudou v konkrétních lokalitách umísťovány dva po sobě jdoucí víkendy, ale pouze o víkendu během předposledního dubnového víkendu. Prodlouží se ale výrazně doba, kdy budou zahrádkáři a vlastníci rodinných domů bioodpad moci vyvézt, a to ze čtyř na 24 hodin. Lidé se tak budou moci zbavit větví, trávy, listí i hlíny.

„Kontejnery budou v jedné části města umístěny do sobotního poledne, pak budou odvezeny, vysypány a do druhé části města umístěny v neděli od 12 hodin. Rožnované pak budou mít opět 24 hodin na uložení bioodpadu,“ popsala Lenka Němcová z rožnovské radnice. Provedené změny podle ní umožní efektivnější využití nádob a zároveň prodlouží dobu přistavení kontejneru na jednotlivých stanovištích.

Město Rožnov uhradilo v loňském roce za svoz bioodpadu necelých 60 tisíc korun. „V letošním roce očekáváme s ohledem na změny v organizaci svozu ušetření finančních prostředků. Pokud se podaří ušetřit, bude radnice organizovat svoz bioodpadu ještě na podzim,“ dodal Gross.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x