V Uherském Hradišti se otevřou památky

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherské Hradiště se v pátek připojí k akci Brány památek dokořán. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Pášma.

Zájemci budou mít v rámci akce možnost prohlédnout si prostory obou sakrálních komplexů ve městě – navštívit části prostor bývalého františkánského kláštera a všechny prostory bývalého jezuitského kláštera.

Průvodci se návštěvníkům budou věnovat v obou kostelech, v Redutě budou přístupné kromě velkého a komorního sálu také městský salonek a takzvaná zkušebna v patře. V podkroví se svými pracemi představí mladí výtvarníci z uherskohradišťských ZUŠ a poprvé budou k vidění modely historických prostor a objektů zhotovené Petrem Titzem.

V bývalé jezuitské koleji (Slováckém centru kultury a tradic) mohou návštěvníci za zvýhodněné vstupné navštívit Galerii Joži Uprky či zcela bezplatně expozici města. Ve Felixově sále bude výstava určená pro nevidomé. Otevřou se také doposud neobsazené prostory určené pro kavárnu a k návštěvě láká také Galerie slováckých vín ve sklepení.

„V kostele Zvěstování Panny Marie na Mariánském náměstí je možné obdivovat například zrestaurovaná vitrážová okna a zajímavá prohlídka čeká zájemce v refektáři (jídelně) bývalého františkánského kláštera. V klášterním sklepení je pro nebojácné připraveno překvapení,“ doplnil Pášma.

V nádvoří Slováckého centra kultury a tradic se zase představí žáci ze Základní umělecké školy sídlící na Mariánském náměstí a ze Slovácké základní umělecké školy na Palackého náměstí.

Brány památek dokořán budou lidem k dispozici do 18 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x