Věrné fanynky PSG Zlín. "Hokej je náš život"

Sobotní dopoledne strávily na zlínském zimáku. Hodinu se kolem nich proháněly jejich idoly. Pak se dočkaly. Hvězdy kalibru Petra Lešky anebo Jaroslava Balaštíka udělaly holkám radost. Po sobotním dopoledním tréninku ochotně vedle dalších zapózovali slavní hokejisté při fotografování a podepsali se do dívčích památníků.

Holky Ivča a Denča, jak se oslovují, jsou teprve sedmačky. Ale v chodu klubu se vyznají. Žákyně sedmé třídy zlínské 3. základní školy projevují dokonalou znalost „terénu.“

Jasně, že víme, kdy je trénink, hokej je náš život, fandíme jak můžeme a zítra zkusíme získat lístky, musíme si přivstat, prodávají se od desíti, ale fronta tam bude určitě dřív,“ říkají unisono.

Smutný zůstal v sobotu po poledni muž středního věku. K zimnímu stadionu přijel zbytečně. „Někde jsem zachytil informaci, že se prodávají vstupenky dnes od 12 hodin. jedu sem třicet kilometrů od Kroměříže, ale asi to byl nějaký informační šum, tak to zkusím zítra,“ povzdychne a vydává se na cestu zpět.

Po tréninku se ze zimního stadionu trousí hokejisté. Velmi slušnou fazónu má útočník Jiří Ondráček, střelec důležitého vyrovnávacího gólu v Plzni. „Vůbec jsem si nebyl jistý, že můj puk skončil za čarou, dobře, že to Čája potvrdil,“ vybavuje si jeden z hvězdných momentů své kariéry 24 letý hráč.

Holkám se podpisuje i Martin Hamrlík, neodmítá ani fotku. „Tak, prosím pojďte, holky,“ usmívá se. V neděli asi nastoupí k poslednímu utkání dlouhé a hvězdné kariéry, začínal v týmu dospělých už v sezóně 1990-1991. „Už jsem rozhodnutý, pokračovat nebudu, končím v nejlepším, za 14 dnů mi bude 40, titul bych si moc přál, ale předjímat nechci nic, ani oslavy, když tak, mladí určitě něco vymyslí, máme jich v mančaftu spoustu,“ nastiňuje nejbližší program. Co bude dělat dál, o tom se prý rozhodne až splní hokejovou misi. Martine, bez ohledu na nedělní výsledek byla a pořád ještě je úžasná.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x