Uherskohradišťsko trápí vysoký počet rychlých řidičů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Policisté na Uherskohradišťsku přistihli v posledních sedmi dnech, stejně jako v týdnu předchozím, přes 70 řidičů, kteří jeli rychleji, než je povoleno. Serveru Zlin.cz to sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Nejvýrazněji porušil rychlostní limit šestašedesátiletý muž z Prahy, který svištěl kolem Kunovic rychlostí 158 kilometrů v hodině, i když by v těchto místech měl jet maximálně devadesátkou. Dopravní policisté jej zastavili a vzhledem k závažnosti přestupku a dalším okolnostem uložili řidiči mercedesu kauci ve výši 10 tisíc korun. Senior mohl v jízdě pokračovat až poté, co uhradil uloženou kauci. V policejní síti skončil také například sedmapadesátiletý muž z Uherského Hradiště, který ve své octavii jel kolem Starého Města rychlostí 135 kilometrů v hodině. „Za rychlou jízdu mu ve správním řízení hrozí pokuta od pěti do 10 tisíc korun a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku,“ doplnil Mergental.

Policisté v uplynulém týdnu zastavili také čtyři šoféry pod vlivem alkoholu. Dopravní hlídka zastavovala v Uherském Brodě na Masarykově náměstí dvaadvacetiletého řidiče audi. Řidič nezastavil, ale snažil se policistům ujet. V ulici Dolní Valy dokonce havaroval, protože při rychlé jízdě dostal smyk a najel na vyvýšený chodník. Když se snažil smyk vyrovnat, narazil do rohu zídky rodinného domu. „To ho ale nezastavilo a pokračoval dál. Jeho jízda skončila po deseti minutách v ulici Pod Valy. V dechu měl 2,1 promile alkoholu. Řidič přiznal, že vypil litr a půl piva,“ podotkl Mergental.

Dalšího opilého řidiče našli policisté na čerpací stanici v Jarošově. Dvaačtyřicetiletý řidič přijel s osobním citroenem na benzinku, i přesto, že měl v dechu 1,89 promile alkoholu. Uherskohradišťští policisté jej na benzince zadrželi a eskortovali na policejní oddělení. Až muž vystřízlivěl, sdělili mu podezření ze spáchání trestného činu s trestní sazbou až ročního vězení a až desetiletým zákazem řízením.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x