…a jdeme na to. Dnes se rozhodne o titulu. Zlín nebo Plzeň

Poslední dopolední rozbruslení a lehký trénink. Pak dobrý oběd a odpoledne pěšky přes půl Zlína na pracoviště. Tedy na zimní stadion. Poslední "šichta" skvělé sezóny začíná naostro na ledě v 18.15. Trenér PSG Rostislav Vlach je v téhle roli "pracovně" coby šéf střídačky poprvé, slavil ale už sedmkrát jako hráč. Mimochodem poprvé získal titul s Duklou Jihlava před neskutečnými 30 lety v roce 1983. Naposledy se Zlínem v památném roce 2004.

Titul se nepřejí, to tedy ne, říká dobře naladěný pár hodin před bojem ve společnosti jako vždy půvabné manželky Jany. To víte, že Rosťu přijdu podpořit, ale musím taky říci, že mne zápas stojí možná více sil než jeho, strašně to prožívám,“ popisuje první dáma zlínského hokeje.

Hokej a poslední finálové utkání teď prostupuje nejen Zlínem, ale celou republikou.

Pamětníkem zlata z roku 2004 je třeba poslanec Tomáš Úlehla, známý kladným vztahem ke sportu, tehdy primátor města. „Zrovna jedu s ženou a malou dcerkou z Prahy, malá už začíná mluvit, každý fanouškovský hlas dobrý,“ směje se Úlehla, který připravuje pro hokejisty orginální dárek a v případě zlínského titulu prý vstoupí do parlamentní budovy s beraní hlavou.

Poněkud jiné starosti má jiný poslanec za Zlínský kraj Josef Smýkal. Ten se před nedávnem zranil a leží ve zlínské krajské nemocnici. „Budu samozřejmě u televize, fandit budu ostošest, hejtmanovi Plzeňského kraje jsem nechal vzkaz v tom smyslu, že je stříbro jedno z nejhezčích,“ dodává přímo z nemocničního lůžka.

Řadou televizních přenosů si prošli reportéři České televize Josef Kvasnička a Ondřej Tomek. Jejich názor na vývoj rozhodujícího duelu je podobný. „Opravdu těžko tipovat, rozhodovat můžou maličkosti, třeba momentální forma brankářů,“ domnívá se Tomek

Tipuje se přetěžko, oba týmy měly lepší výsledky venku než doma, rozhodovat budou drobnosti, srdcem samozřejmě fandím beranům, jinak musím být profesionálně nestranný,“ zamýšlí se Kvasnička.

Zápas bude na stadionu sledovat i znalec nejen sportovního prostředí, státní zástupce Roman Kafka. „Hotovo, jasno, vyhrajeme, titul bude v těch nejlepších rukou,“ dává najevo, komu věří víc.

To zlínská kartářka Simona Králová je na druhé straně barikády. „Karty nelžou, vyšlo mi, že o fous více štěstí budou mít Plzeňští, je mi líto. Ale tentokrát bych se moc ráda mýlila,“ říká Králová, která tvrdí jinou zajímavou věc. „Titul přijde do Zlína přesně za rok.

Tohle vůbec nebere otec zlínské opory Petr Leška starší. „Já sázím na geny. I když mám s klukem hokejové hovory zakázány až do skončení posledního finále. Tvrdím, že vyhrajeme a získáme titul,“ má Leška starší jasno pár hodin před utkáním pravdy.

Optimistou s vírou ve zlínský úspěch je i moderátor Vlastimil Korec, žije v Praze, pochází z Třebíče. „Nedávno jsem moderoval v Otrokovicích Osobnost Zlínského kraje, věřím, že za rok to bude třeba Martin Hamrlík, dnes vstřelí na závěr kariéry rozhodující gól v prodloužení,“ neskrývá Korec věštecké ambice.

Rozhodující finálové utkání mezi hokejisty PSG Zlín a Škody Plzeň, které se odehraje dnes od 18:15, budou moci fanoušci sledovat i na náměstí Míru ve Zlíně na velkoplošné obrazovce. Program začne v 17 hodin. O aktuální situaci na náměstí se můžete přesvědčit prostřednictvím naší webkamery.

Po zbylých lístcích na stání se dopoledne v neděli jen zaprášilo, podívejte se před zimní stadion, jak to tam vypadalo…

Video

Anketa

run_function(‚hash‘,’po-modules-survey‘,’14537′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’55‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14537‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-survey‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x