Cena pro Férového zaměstnavatele putovala do Otrokovic a Bojkovic

OTROKOVICE - Ocenění Férový zaměstnavatel aneb Genderově orientovaná instituce si v letošním prvním ročníku odnesla Mateřská škola Otrokovice a bojkovická firma Moravia Cans. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Akci pořádala otrokovická radnice spolu s dalšími partnery a zapojit se mohly firmy a instituce z celého kraje. Porota nakonec udělila ceny dvě, a to v kategoriích malá a střední instituce do 250 zaměstnanců a velká instituce s 251 a více zaměstnanci. Právě otrokovická školka a bojkovická firma se podle poroty nejvíce zajímají o rovné podmínky pro všechny skupiny zaměstnanců a věnují pozornost péči o ně.

„Jde o to, aby zaměstnavatelé vytvářeli příznivé pracovní podmínky pro zaměstnance a umožňovali zejména ženám sladění pracovních a osobních rolí,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák (ČSSD), který svou účastí při slavnostním vyhodnocení podpořil přítomné zaměstnavatele z celého kraje.

V návaznosti na nominaci vyplňovaly navržené instituce dotazník, který se skládal ze sedmi tematických oblastí, jako jsou interní dokumenty, personální podmínky, formy organizace práce, udržování kontaktu, zdravotní péče, sociální péče a osobní rozvoj a vzdělávání. Odborná komise hodnotila celkem sedm institucí.

Pro letošní rok bude otrokovická radnice přijímat návrhy na udělení ocenění v rámci druhého ročníku do 31. prosince.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x