Opilý cizinec se v otrokovickém supermarketu pokusil zabít člena ostrahy

OTROKOVICE - Z pokusu o vraždu obvinili zlínští krajští kriminalisté pětatřicetiletého muže z Mongolska. Ten nožem napadl v jednom z otrokovických supermarketů člena ostrahy, serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Pětapadesátiletý muž z ochranky si uplynulý čtvrtek všiml opilého cizince, jak krade zboží. Odvedl ho mimo veřejný prostor do zázemí supermarketu a chtěl věc vyřešit. Pětatřicetiletý muž z Mongolska však byl velmi agresivní. Nejprve začal pěstmi bušit do zdi a pak fyzicky napadl člena ochranky. Nakonec vzal ze stolu nůž a pokusil se muže bodnout do hlavy. Nůž naštěstí jeho hlavu těsně minul a probodl jen dveře, o které byl napadený opřený.

„Útok agresora ale pokračoval. Běžel ke stolu pro další nůž a chtěl na člena bezpečnostní služby znovu zaútočit. Ostraze se ale podařilo pachatele zpacifikovat. Kriminalisté už zahájili trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin pokusu vraždy s trestní sazbou od 10 do 18 let,“ dodal Jaroš s tím, že muž měl v dechu 3.3 promile alkoholu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x