Na zlínském zimáku pár hodin poté. Ticho prázdných tribun

Uběhlo jen pár hodin od nervydrásajícího a nakonec ne šťastného konce sezóny. Místo nabitých ochozů, vůně šampaňského a doutníků v šatnách, úplně prázdno. A taky spousta odpadků a práce pro úklidovou četu.

Ledaři už vypnuli chlazení, do stadionu se vkradla nostalgie a jakoby trocha smutku. Na hrací ploše, do níž se poprvé hned po utkání nezakousla rolba, se tvoří první kaluže. „Led bude tát tak do čtvrtka, to bude defintivní konec sezóny,“ říká jeden ze dvou mužů, kterým teď stadion tak trochu patří.

Pohled do rohů je málo povzbuzující. Haldy odpadků, které zbyly po divácích, před stadiónem auto České televize, neklamný znak toho, že se v zákulisí hodnotí s managementem klubu úspěšná sezóna. Je konec, konec se stříbrnou tečkou s příchutí zlata.

Do historie se ročník 2012-2013 zapíše z pohledu prvního mužstva PSG jako mimořádně úspěšný. Už teď se ale, ač se to ve vylidněných ochozech vůbec nezdá, spřádají plány na novou sezónu. A přemýšlejí i fanoušci, třeba o tom, jak se letos vyplatilo být majitelem permanentky, kolik skvělých okamžiků diváci viděli, kolik nadějí se vlilo do už už vadnoucích fanouškovských srdcí, když z pozice obránce excelentně vyrovnal deset vteřin před koncem řádné hrací doby sedmého finále Filip Čech. Nebo jak smutně dohráli poslední zápas nejen hokejisté, ale i jejich ratolesti, které společně s maminkami prožívaly zápas ještě emotivněji než kdokoliv jiný.

Hokej nadělal zjara 2013 mnoha lidem ve Zlíně spoustu radosti, ale život běží dál. Hráči si odpočinou a zanedlouho se vydají na letní přípravu. Tomáš Linhart se zase může těšit na reprezentační šanci, stříbrný tým extraligy by si zastoupení na vrcholu sezóny při mistrovství světa určitě zasloužil.

Anketa

run_function(‚hash‘,’po-modules-survey‘,’14451′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’56‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14451‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-survey‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x