Fotbalové Slovácko: čekání na úspěch pokračuje

Pětkrát za sebou už prohrálo v lize fotbalové Slovácko, vstřelilo jediný gól, k tomu ještě dvakrát neuspělo v poháru a na světě jsou starosti, jimž se říká záchranářské. Prokletí poslední doby tým trenéra Habance nezlomil ani na Slavii v pražském Edenu. Po dalším výkonu, který fanouškům žádnou radost neudělal ani náhodou, prohráli fotbalisté z Uherského Hradiště 0:1 a domů jedou zase s prázdnou.

Štve to každého, od trenéra Habance, který přicházel do týmu ve skvělé náladě a hned „vyčaroval“ bodovou šňůru a teď se pod hustým vousem musí jenom kabonit, přes hráče, již chybí body i peníze za ně, až po věrné a snad nezdolné fanoušky. Ti zatím mají trpělivost. Jde o to, jak dlouho jim vydrží.

V Praze se v útoku představil další talent, Haša, ale sledovat jeho marný boj proti robustním stoperům v sešívaných dresech bylo docela tristní. Souvislých akcí se totiž fandové, kteří vážili cestu do hlavního města, nedočkali. Pouhá bojovnost je dnes málo i na našich ligových trávnících.

Jediný gól si tak vychutnal ostřílený kapitán domácích Karol Kisel. Jeho přízemní střela skončila u pravé tyče, měl dost času na ideální zpracování i přesné zamíření. „Na balón jsem si sáhl, ale vytěsnit jsem jej nedokázal,“ smutnil po utkání brankář slováckého týmu Melichárek.

Nastávají dny pravdy. Do konce ročníku chybí už jen šest kol. V sobotu hraje v Uherském Hradišti „o život“ nejvíce namočený tým soutěže z Českých Budějovic, pak jede Slovácko do dalšího momentálního propadliště, do Hradce Králové.

Teď už jde o všechno, body jsou nutností, pokud nepřijdou… ale to nechtějí fandové ani domýšlet…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x