Prohlídka hřebčína i sraz motorkářů na Východní Moravě

Jarně laděné akce nabízí další dubnový týden na Východní Moravě. Květinovým jarmarkem ožije od čtvrtka 25. dubna do pátku 26. dubna náměstí Míru ve Zlíně. Koupit bude možné letničky, dřeviny, sukulenty, sazenice, bylinky, trvalky pokojové a balkonové květiny a zahrádkářské potřeby. Chybět nebude ani občerstvení.

Do Domu kultury v Kroměříži dorazí ve čtvrtek 25. dubna krojovaná moravská kapela Stříbrňanka, koncert začne v 19 hodin. „Vrátí se k nám po delší odmlce. Kapela má svůj typický, nezaměnitelný zvuk, hraje široký repertoár – moravskou a českou lidovou hudbu, koncertní a taneční skladby. O Stříbrňance se říká, že je to kapela, která hraje srdcem a dokáže rozveselit a uspokojit nejnáročnější posluchače,“ prohlásil Jiří Králík, ředitel Domu kultury.

Zámek v Bystřici pod Hostýnem zve v pátek 26. dubna na 140. zámecký koncert, který se uskuteční v 19 hodin v kulatém sále. Tentokráte vystoupí Edita Keglerová – cembalo a Ivana Bilej Brouková – soprán. Předprodej vstupenek je v informačním centru, telefon: 573 501 901.

Sobota 27. dubna bude výjimečným dnem pro Zoologickou zahradu ve Zlíně. Představí novou expozici pro nosorožce tupé. Bohatý program připravili na sobotu i Klub kultury a Hřebčín Napajedla. Od 8 do 12 hodin naplní Masarykovo náměstí stánky s regionálními potravinami, ručními výrobky a přírodní kosmetikou. Chybět nebudou tradiční frgály, beskydské sýry, domácí uzeniny, med, koření a mnoho dalšího. Na jarním trhu bude možné koupit také stromky, sazeničky a čerstvé i sušené bylinky. Nabídku pak doplní ruční výrobky všeho druhu – od košíků, přes šperky až po ručně šité hračky nebo výrobky ze dřeva. „Abyste si mohli užít celý den se svojí rodinou a přáteli a nemuseli odbíhat domů vařit, můžete za velmi lidovou cenu poobědvat přímo v hřebčínu. Od 13 hodin je pak připravený pestrý program pro děti, projížďky na ponících, komentovaná prohlídka hřebčína, od 14 hodin bude k vidění parkurové a drezurní ježdění a přehlídka plemenných hřebců,“ vzkazují organizátoři. Součástí doprovodného programu bude přehlídka agility, posezení s hudbou a nebude chybět občerstvení s domácím pivem a vínem. Celý den bude možné se také projet kočárem taženým koňmi.

S příchodem teplého počasí odstartovala sezona motorkářů. Jawa klub Strání zve o víkendu na tradiční akci „Otvírání šoupátek“. Sraz účastníků bude v sobotu v 15 hodin před Zámečkem. Od 19 hodin začne na nádvoří Zámečku zábava se skupinami Úžas a Bastila. K vidění budou i veteránské motorky.

Neděli 28. dubna bude možné prožít na Svatovojtěšském jarmarku ve Slavičíně na Zlínsku. Tradiční jarní akce nabídne i bohatý doprovodný program. Další nabídka zajímavých akcí je na www.vychodni-morava.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x