Manželé ze Zlínska padělali lékařské potvrzení

ZLÍN – Až dvouleté vězení hrozí manželskému páru ze Zlínska, který padělal lékařské potvrzení. Razítko renomovaného zlínského lékaře si muž nechal vyrobit pro osobní účely, informoval server Zlin.cz policejní mluvčí Petr Jaroš.

Případ sahá až do roku 2011, ale rozuzlení nastalo až letos. Muž si zhruba před dvěma lety razítkem potvrdil tiskopis o zdravotní způsobilosti k držení zbrojního průkazu. „Stejně tak orazil žádost i pro manželku a oba ji pak předložili policistům z oddělení pro zbraně a bezpečnostní materiál,“ sdělil Jaroš s tím, že dvojice si byla vědomá, že lékaře nenavštívila a neabsolvovala potřebnou prohlídku.

Na policii se případ dostal v únoru tohoto roku na základě oznámení poškozeného lékaře. „Jeho padělaným razítkem byly potvrzené i zdravotní průkazy některých automobilových závodníků. V rámci vyšetřování kriminalisté zjišťovali, jestli nebylo razítko použité i k jiným účelům,“ vysvětlil mluvčí. Policisté se postupně dostali až do obce nedaleko Zlína právě k manželům. „Asi si neuvědomili, jaké následky může jejich konání mít. Během domovní prohlídky jsme našli důkazy, které jsme potřebovali. Lidem se může zdát ulehčení záležitostí banální, ale je nutné vědět, že je to trestný čin a hrozí za něj vězení,“ dodal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x