Ve Valašském Meziříčí bude beseda o Izraeli

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Zájemci o Izrael mohou ve čtvrtek v 18 hodin zavítat do bývalého Domu služeb na Křižné ulici ve Valašském Meziříčí, kde se uskuteční beseda Martiny a Tomáše Hasmandových s názvem „Jak se chvěli v Izraeli.“ Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Hostem bude i Jan Talafant, netradiční cestovatel po Svaté zemi a vedoucí projektu překladu Bible pro 21. Století. „Besedu obohatí ochutnávka židovských jídel a zahájení výstavy fotografií Izrael, země zaslíbená,“ uvedla Votrubová.

Martina a Tomáš Hasmandovi žijí ve Valašském Meziříčí a podobně jako kroměřížský Jan Talafant cestují po Izraeli na vlastní pěst. „Navštěvují místa, která většina cestovních kanceláří vynechává. Dostávají se do situací, které běžný turista nezažije. Dvojice byla například svědkem nedávného raketového ostřelování Tel Avivu,“ podotkla mluvčí.

„Rozhodli jsme se přespat u benzinky asi 25 kilometrů od pásma Gazy. Na dvě hodiny jsme tvrdě usnuli a pak nás probudily letecké sirény. Člověk si najednou připadal jako ve filmu z druhé světové války,“ popsal Hasmanda. „Byla tma a najednou jsme viděli ohnivou stopu rakety vystřelené ze země do nebe. Tam se zajiskřilo,“ přiblížil cestovatel. Jeho žena dodala, že těsně před nimi vyletěla další raketa. „Teprve později na letišti jsme se dozvěděli, co se vlastně děje,“ doplnila Hasmandová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x