Ve Vsetíně vzniknou parkovací místa za zhruba dva miliony

VSETÍN – Téměř padesát míst k parkování by mělo do konce října vzniknout ve Vsetíně na sídlišti na Rybníkách. Město má na realizaci připraveno okolo dvou milionů korun, informovala Zlin.cz mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

O podobě parkovišť vedli obyvatelé sídliště několik diskuzí. „Projektanti si zaznamenali všechny připomínky lidí, kteří bydlí v domech v bezprostřední blízkosti míst, kde má parkování vzniknout. Nyní budou zpracovávat projektovou dokumentaci pro konečnou variantu řešení,“ sdělil místostarosta Vsetína Petr Kořenek (ČSSD).

Podle něj občané viděli dvě varianty stavby parkování v ulicích Těšíkov a Benátky. Obě možnosti počítají s více než 30 místy v ulici Těšíkov a přes 10 míst podél ulice Benátky, a to v úseku od křižovatky s ulicí Na Hrázi po křižovatku právě s ulicí Těšíkov. „Úkolem projektantů je najít takové řešení, které co nejméně naruší zeleň. Alespoň částečnému zásahu do ní se však nevyhneme. Chceme vše zvládnout v co nejkratším termínu. Práci však komplikuje novela stavebního zákona, která postup prodlužuje. Přesto věříme, že na konci října bude vše hotovo,“ dodal místostarosta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x