Zaměstnance otrokovické radnice doplní lidé evidovaní na úřadě práce

OTROKOVICE - Otrokovická radnice se rozhodla zaměstnat pět lidí evidovaných na úřadě práce, a to v rámci veřejně prospěšných prací. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Krupková.

Městský úřad tak může měsíčně získat finanční prostředky ve výši až 15 tisíc korun včetně odvodů na sociální a zdravotní pojištění na jednoho zaměstnance vykonávajícího veřejně prospěšné práce, a to na období až jednoho roku. „Již v minulosti jsme využili několik programů zaměstnanosti a máme s nimi pozitivní zkušenosti. Pracovníky máme možnost prověřit v praxi a v případě, když se osvědčí, můžeme s nimi počítat pro obsazení uvolňovaných pracovních míst například při odchodu do důchodu či zástupu za mateřskou dovolenou,“ konstatovala tajemnice otrokovické radnice Radana Zenáhlíková.

Nová posila se zhostí pomocné a nekvalifikované práce jako je například údržba, úklid či drobné administrativní práce. Pracovní místa město zřídí na dobu jednoho roku s tím, že noví pracovníci by na úřad měli nastoupit nejpozději koncem června.

V rámci veřejně prospěšných prácí mohou být zaměstnáni lidé, kteří jsou v evidenci úřadu práce déle než pět měsíců, lidé nad 55 let s délkou evidence na úřadu práce nad tři měsíce, zdravotně postižení evidovaní více než jeden měsíc a lidé, kterým je potřeba věnovat zvýšenou péči z jiného důvodu bránícího jejich vstupu na volný trh práce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x