Zlínská radnice má dvě nabídky na odkup budovy bývalého soudu

ZLÍN - O budovu bývalého okresního soudu ve Zlíně a přilehlé pozemky se ucházejí dva zájemci. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Oba zájemci zareagovali na zveřejnění záměru na prodej na úřední desce. Jedna nabídka zní na 11 milionů korun, druhý zájemce je připraven zaplatit ještě o čtyři miliony korun více, koupi ale podmiňuje získáním dalšího přilehlého pozemku, který v nabídce není.

„Obě nabídky bude nyní posuzovat majetková komise města a poté rada. Ta rozhodne na svém jednání koncem dubna,“ prohlásil 2. náměstek primátora Aleš Dufek (TOP 09/STAN), do jehož kompetencí patří majetek města.

Radnice se snažila budovu bývalého soudu a přilehlé pozemky prodat už v loňském roce. Tehdy rada posuzovala nabídku znějící na 11 milionů korun. „Odmítli jsme ji. Jde o velmi zajímavý majetek v samotné blízkosti centrálního náměstí Míru, proto předpokládáme, že jej půjde prodat za vyšší částku,“ vysvětlil Aleš Dufek.

Radnice převzala budovu bývalého okresního soudu a přilehlé pozemky do své správy ve druhé polovině roku 2011, kdy se ukázalo, že má na tento majetek nárok, a to podle zákona z roku 1991. Budova je ve špatném technickém stavu. Dlouhé roky do ní zatékalo, došlo tak k poškození některých stropů a zdí. „Problém jsme odstranili, takže objekt už nechátrá. Podařilo se nám jej také zajistit proti vniknutí nežádoucích osob. Celkem tato opatření stála město přibližně čtvrt milionu korun,“ řekl Jiří Jelínek, vedoucí odboru vnitřní správy magistrátu.

Město budovy i přilehlé pozemky prodává proto, že pro ně nemá smysluplné využití. „Volných prostor máme spíše nadbytek než nedostatek. Bylo by proto chybou si ponechat i budovu bývalého soudu,“ dodal Dufek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x