Filmový festival hledá nové dobrovolníky

Máte rádi filmy? Chcete se stát součástí týmu, který pracuje na jedinečné akci ve Zlínském kraji? Tak to hledáme právě Vás!

53. ročník Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež (27.5. – 1.6. 2013) hledá nové dobrovolníky, kteří by se ochotně podíleli na chodu celého festivalu.

Máte zájem pracovat na festivalu? Pokud Vás práce na festivalu láká, pište na e-mail jan.lerl@zlinfest.cz. Do předmětu uveďte slovo „dobrovolník“.

ZLÍN FILM FESTIVAL patří k nejstaršímu festivalu svého druhu na světě a to, že právě takový druh filmové přehlídky vznikl právě ve Zlíně není vůbec náhoda. Založení tradice pravidelné filmové přehlídky ve Zlíně bylo logickým vyústěním snah zdejších filmařů o prezentaci vlastní tvorby i v domácích podmínkách. První ročník festivalu v roce 1961 se konal přesně 20 let od uskutečnění jiné zlínské filmové přehlídky, kterou byly Filmové žně (nebo též Zliennale). Ačkoliv se tyto předchůdkyně pozdějších zlínských filmových festivalů konaly ve válečných letech 1940 – 1941, přitahovaly na sebe značnou pozornost diváků i samotných tvůrců. Filmové žně ozdobila svou přítomností většina hvězd tehdejší mezinárodně úspěšné české a slovenské kinematografie. Hlavní program hostilo zlínské Velké kino s tehdy největším kinosálem ve střední Evropě. Kapacita budovy byla v té době více než 2.500 diváků! Ve Velkém kině se promítá dodnes, pravidelně se v něm koná zahajovací ceremoniál festivalu, stejně jako projekce těch nejnavštěvovanějších snímků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x