Uherskobrodská radnice nechá revitalizovat Masarykovo náměstí

UHERSKÝ BROD - Uherskobrodská radnice aktualizovala rozpočtový výhled města na roky 2012 až 2016 a počítá mimo jiné i s revitalizací Masarykova náměstí. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Elen Sladká.

Pro projekt Revitalizace Masarykova náměstí v Uherském Brodě zastupitelstvo schválilo podání žádosti o dotaci v rámci 41. výzvy Regionálního operačního programu Střední Morava.

Předpokládané celkové náklady (včetně projektové přípravy) činí 34,350 milionu korun, předpokládaná dotace činí 24,045 milionu korun. „Celkem 30 procent nákladů město zafinancuje z vlastních zdrojů,“ doplnila Sladká.

Revitalizace se náměstí dočká zřejmě v příštím roce.

V rámci projektu opraví firmy chodníky, silnice i venkovní schodiště. Hlavním smyslem je vytvoření maximální bezbariérovosti při pohybu pěších přes náměstí. Dále se v projektu počítá s rekonstrukcí veřejného osvětlení a instalací slavnostního osvětlení, obměnou a doplněním mobiliáře. V souvislosti s mobiliářem by se na náměstí měly objevit lavičky, odpadkové koše, stojany na kola, informační a orientační systém, plakátovací plochy či nová fontánka. „Změny se dotknou i zeleně, náměstí necháme odvodnit a provedeme také nové rozvody pro městský rozhlas,“ upřesnila Sladká. K chystané revitalizaci se prostřednictvím dotazníkového šetření vyjádřili i obyvatelé.

„Plánujeme i rekonstrukci takzvané  kachlíkárny, z vlastních prostředků uvolníme 54 milionů korun. V nejbližší době zahájíme nezbytné projekční kroky k tomu, aby vlastní rekonstrukce byla započata nejpozději na podzim příštího roku,“ dodala Sladká.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x