Termín stěhování zlínské knihovny, muzea a galerie je posunutý

ZLÍN - Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně, Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně a Krajská knihovna Františka Bartoše se budou stěhovat z městských prostor později, než uváděl původní harmonogram. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Důvodem je zpoždění přestavby budov číslo 14. a 15. v bývalém baťovském továrním areálu, ve kterých jmenované krajské instituce najdou nové zázemí.

„Zástupci galerie, knihovny a muzea se nás obrátili s žádostí, zda by bylo možné harmonogram stěhování posunout. Samozřejmě jsme jim vyšli vstříc, nebudeme je přece dostávat do problémů. Zvláště, když za posun ani nemohou,“ uvedl náměstek primátora Miroslav Kašný (KDU-ČSL), který jednání s těmito krajskými institucemi vedl.

Krajská galerie výtvarného umění opustí dosavadní prostory ve zlínském zámku k 31. květnu, ke stejnému dni je zde vyklidí i Muzeum jihovýchodní Moravy. Pro veřejnost jsou již tyto prostory uzavřeny od října, respektive listopadu loňského roku.

Krajská knihovna Františka Bartoše opustí své dosavadní hlavní sídlo na třídě T. Bati ke konci letošního roku. Pro veřejnost se bude uzavírat postupně, od 1. června do 31. srpna. Prostory v Kolektivním domě knihovna předá městu k 1. srpnu, pro veřejnost jsou již uzavřeny od počátku dubna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x