Rybník ve Vsetíně je zbavený bahenních nánosů

VSETÍN - V rybníku v Panské zahradě ve Vsetíně skončily práce na odbahnění, technické služby vyvezly ze dna nádrže téměř 100 tun bahna. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí města Jana Čadová, po zaschnutí bahna skončí nánosy na skládce.

Naposledy byl rybníček v parku vyčištěn před čtyřmi lety. „Za tu dobu se na jeho dně vytvořila silná vrstva bahna, kalu a trusu divokých kachen, kterou bylo nutné odstranit. Hladina totiž byla už tak nízká, že se v letních dnech voda přehřívala, což vedlo k úhynu ryb a ostatních vodních živočichů. Loni na podzim jsme nádrž vypustili a letos v březnu technické služby zahájily práce na odstranění nánosu. Museli jsme nechat vykácet i náletové dřeviny, jejich kořeny totiž poškozovaly ochrannou fólii položenou na dně,“ doplnila Čadová.

Kromě bláta se na dně rybníčku našla i celá řada neobvyklých předmětů. „Objevili jsme například ještě zabalený dárek – parfém, ale také dvoje kopačky, boty, nejrůznější míčky pro psy a hlavně spoustu zapalovačů,“ dodal Jaromír Cypris z technických služeb.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x