Cyklisté si mohou své kolo vyvézt na kopec i v MHD

ZLÍN - Už pátým rokem umožňuje Dopravní společnost Zlín – Otrokovice ve víkendových dnech na vymezených úsecích některých linek MHD přepravu jízdních kol. Serveru Zlin.cz to za dopravní společnost řekl Vojtěch Cekota.

Cestující si mohou v nepracovních dnech na některých linkách přepravit ve vozidlech MHD na místě vyhrazeném pro kočárky a invalidní vozíky také svá jízdní kola. Za přepravu jednoho kola platí cestující běžnou sazbu jako za rozměrnější zavazadlo – označí si jízdenku za 12 korun.

V současné době je přeprava jízdních kol o víkendech povolena na těchto linkách a zastávkách: Příluky-točna – pro linku číslo 11 ve směru do zastávky Za Kapličkou a pro linku číslo 12 ve směru do Želechovic, Želechovice-křižovatka – pro linku číslo 12 pouze po zastávku Příluky-točna, Obeciny – pro linku číslo 31 ve směru do Jaroslavic, Náměstí Práce – pro linku číslo 31 po zastávku Maják-točna. Školní – pro linku číslo 32 ve směru do Kudlova, Mladcovská – pro linku číslo 32 ve směru na Mladcovou, Štípa-zbrojnice – pro linky číslo 35 a 36 po zastávku Velíková-točna, Čepkov – pro linky 6, 7 a 8 po točnu Jižní Svahy-Kocanda, Malenovice-točna – pro linku 51 ve směru na Kamenec a pro linku 52 ve směru do Lhotky a Chlumu.

Přepravu jízdních kol začala DSZO cyklistům umožňovat na vybraných linkách poprvé v červenci 2008. „Toto rozšíření našich služeb se osvědčilo. Ve vozidlech bývá ve víkendových dnech v úsecích s povolenou přepravou jízdních kol většinou volná kapacita, kterou takto využijeme. Cestující si rádi vyvezou kolo zejména do kopcovitých částí města,“ uvedl vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Pavel Nosálek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x