Turisté otevřou stezky

VYSOKÉ POLE - Envicentrum ve Vysokém Poli pořádá v sobotu 27. dubna nultý ročník turistického pochodu nazvaného Otvírání stezek. Serveru Zlin.cz to oznámila Barbora Janečková z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

„Připravili jsme dvě trasy podle náročnosti a zdatnosti účastníků,“ popsala Radka Brtišová z Envicentra. Pro zdatné turisty je připravena patnáctikilometrová okružní trasa vedoucí přes hlavní turistická lákadla Vysocka – Klášťov a Ploštinu. Pro rodiny s dětmi je nachystaná  pětikilometrová trasa po  cestách v okolí Envicentra, která bude značená fáborky. „Povrch je zpevněný, takže si rodiče můžou vzít kočárek s menšími dětmi s sebou,“ doplnila Jana Richterová z Envicentra.

Obě trasy povedou kolem křížové cesty a Cesty zdraví u kapličky s léčivým pramenem, kde si můžou turisté napustit vodu k občerstvení během své túry. Otevřená bude také ptačí pozorovatelna, která poslouží jako mini-rozhledna po areálu Envicentra i okolní krajině. Na cestu dostanou účastníci pochodu mapky s trasou, děti na startu obdrží kartičky, na které dostanou startovní razítko. Další razítka pak doplní na trase na kontrolních stanovištích. „Za oraženou kartičku dostanou malí turisté v cíli něco dobrého na zub a diplom za odměnu,“ dodala Radka Brtišová.

Pochod se koná za každého počasí a startovné činí symbolickou desetikorunu. Sraz v Envicentru je v 8.30 hodin, vychází se o půl hodiny později.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x