Muži ukradli svému sousedovi traktor

KROMĚŘÍŽ - Až na pět let do vězení mohou jít šestadvacetiletý muž a jeho otec z obce u Kroměříže, dvojice svému sousedovi ukradla traktor za téměř 300 tisíc korun. Serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Na lup se vydal syn s otcem koncem března. Během noci se zaměřili na samostatně situovaný oplocený pozemek svého souseda, který se nachází v okrajové části vesnice. Vysadili vstupní bránu a vydali se k plechové garáži, do níž si majitel ukládá pracovní nářadí. Následně vypáčili vrata a vnikli dovnitř. Nalezli tam odstavený traktor. Zemědělský stroj pak na laně odtáhli autem k jejich domu, kde ho uschovali. Pak se syn na místo vrátil a ukradl ještě příslušenství k traktoru a další kovové nářadí. Den poté železné věci odvezl do výkupny na Přerovsku a tam je odprodal.

„Užil při tom neoprávněně cizí automobil, který si u něj jeho vlastník nechal opravit. Jezdit s ním mu však výslovně zakázal. Kromě toho auto řídil, ač měl soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Navíc se protiprávního jednání dopustil i přesto, že již v minulosti trestnou činnost spáchal a byl za ni odsouzen. Nyní mu hrozí až pětileté vězení,“ podotkla Kyšnerová. Trestu se nevyhne ani jeho otec, který mu traktor pomáhal odcizit a stal se tak spolupachatelem krádeže. Také jemu hrozí vzhledem k vysoké škodě až pět let ve věznici.

Traktor policisté nalezli v domě mužů, zajistili jej a předali zpět majiteli.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x