V Malenovicích bude dočasně zrušena zastávka MHD

ZLÍN - Převedení dopravy ze čtyř do dvou jízdních pruhů v úseku silnice I/49 mezi Zlínem-Malenovicemi a Otrokovicemi v souvislosti s pokládkou poslední vrstvy živičného koberce zkomplikuje ve dnech od 28. dubna do 26. května dopravu a dotkne se to i provozu MHD. Serveru Zlin.cz to za Dopravní společnost Zlín - Otrokovice řekl Vojtěch Cekota.

Poslední úsek silnice I/49 mezi Zlínem a Otrokovicemi, který se rekonstruoval na čtyřpruh, dostane v příštích dnech obrusnou vrstvu živičného koberce. Při těchto pracích bude doprava převáděna ze čtyř jen do dvou jízdních pruhů.

Od 29. dubna do 12. května bude doprava svedena jen do dvou jízdních pruhů v polovině vozovky, která je blíže k železniční trati (při čtyřpruhovém provozu je to směr jízdy do Otrokovic). Od 13. května do 26. května se bude naopak jezdit ve dvou jízdních pruzích po polovině vozovky, která je vzdálenější od trati. Na dobu těchto uzavírek a převedení dopravy bude rovněž dočasně převěšeno trolejové vedení. „V prvním případě, tedy od 29. dubna do 12. května, bude také zrušena zastávka MHD Malenovice, obchodní zóna,“ poznamenal Cekota.

Převěšování trolejového vedení se bude konat zpravidla ve víkendových dnech a v noci, kdy je na silnici nejmenší provoz. Po dobu převěšování trolejí bude úsek odpojen od elektrického napájení a na trolejbusové linky budou nasazena jen vozidla s dieselagregátem, která úsek projedou se staženými sběrači na naftový pohon.

Při vedení dopravy pouze ve dvou jízdních pruzích mohou na této komunikaci vznikat kolony pomalu se pohybujících vozidel a s nimi také může docházet ke zpožďování vozidel MHD na linkách 2, 6, případně 70.

Normální provoz ve všech čtyřech pruzích silnice má být obnoven od 27. května.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x