Na Uherskohradišťsku výrazně přibylo podnapilých i telefonujících řidičů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Jedině počet řidičů přistižených na Uherskohradišťsku při příliš rychlé jízdě se v porovnání s předchozím týdnem snížil, výrazně naopak přibylo opilých a telefonujících šoférů. Serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Například počet opilých řidičů v posledním týdnu stoupl na více než dvojnásobek. Mezi opilci za volantem byl i sedmatřicetiletý muž z Dolního Němčí, kterého policisté zastavili v Hradišti. Řídil škodovku i přesto, že měl v dechu 2,19 promile alkoholu. Ještě před dechovými zkouškami navíc řidič odmítal s policisty spolupracovat a snažil se nasednout zpět do auta a odjet pryč. S pouty na rukou nakonec skončil v policejní cele. Za půl hodiny po propuštění jej zastavila jiná hlídka hradišťských policistů, která mu v dechu naměřila 0,65 promile.

O řidičský průkaz přišel také devatenáctiletý muž z Boršic. Se svým kamarádem oslavoval své narozeniny a popíjel pivo a tequillu. Večer se rozhodl jet zpět domů, a to na mopedu. Ve Stříbrnicích ho zastavila hlídka buchlovických policistů, kteří mu naměřili 1,22 promile alkoholu.

Výrazně v posledním týdnu stoupl také počet telefonujících řidičů. Před dvěma týdny zadrželi policisté na Slovácku 25 telefonistů, v uplynulém týdnu se do statistiky dostalo 41 hříšníků.

Policisté v posledních sedmi dnech uložili také jadnu kauci, a to ve výši šest tisíc korun. „Kauci jsme uložili šestatřicetiletému muži, který jel v neděli Starým Městem na terénní motorce, na níž neměl připevněnu registrační značku. Za spáchání takového přestupku zákon ukládá pokutu od pěti do deseti tisíc korun a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x