Ve Valašském Meziříčí začne deratizace

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve Valašském Meziříčí začne ve středu první etapa plošné deratizace, potrvá do 20. května. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí radnice Renata Votrubová.

Na první etapu pak na podzim naváže druhá, která se uskuteční v době od 15. září do 15. října. Ročně za celoplošný zásah radnice zaplatí asi 60 tisíc korun.

Deratizaci pro Město Valašské Meziříčí zajišťuje firma z Nového Jičína, zastoupena Jaroslavem Surým. Firmu mohou lidé kontaktovat na telefonním čísle 777 045 678 nebo emailem sury@sury.eu, získají tak například bližší informace nebo si mohou objednat položení návnad. Město zvolilo pro plošnou deratizaci stejný termín, ve kterém provádějí deratizaci také Vodovody a kanalizace Vsetín. „Firma provede ošetření kanalizace, veřejných ploch a vybraných objektů,“ řekl Aleš Cáb z Odboru komunálních služeb.

Pro zajištění vyšší účinnosti vyzývá město všechny vlastníky nebo správce nemovitostí, kanalizace, horkovodů, kontrolních šachet, kolektorů a podobně k součinnosti a provedení deratizace na svých nebo svěřených objektech. „Zároveň žádáme chovatele, aby věnovali zvýšenou pozornost svým zvířatům a nepouštěli je volně bez dohledu na veřejná prostranství ve městě,“ dodala Votrubová.

--> --> --> --> -->