První cyklobusy vyjedou do terénu

Sezona cyklobusů začíná. Foto:

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Jen několik dní od zahájení sezony na Cyklostezce Bečva vyjedou do terénu první cyklobusy, které nabídnou vyvezení kol na Radhošť či Soláň. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Cyklobusy začnou milovníkům kol sloužit od středy 1. května. V Rožnově pod Radhoštěm se o službu postarají dvě společnosti.

ČSAD Vsetín nabízí cyklistům možnost využít služeb Valašského cyklobusu pro přepravu do vzdálenějších cyklistických oblastí. Cyklobusy jezdí pravidelně každou sobotu, neděli a svátky od května do října.

„Od roku 2004 jezdí v tomto období linka z Rožnova, kterou jsme následující rok posílili o další cyklobus ze Vsetína a od roku 2007 také ze Zlína,“ uvádí ČSAD Vsetín na webových stránkách www.valasskycyklobus.cz.

Autobusy provozovny Rožnov pod Radhoštěm jsou v cyklistickou sezonu na vybraných linkách dovybaveny nosiči na jízdní kola, kapacita je sedm jízdních kol.

Další společností, která přes Rožnov jezdí s cyklobusy, je Veolia Transport Morava. Ta pro novou sezonu nasadila dvě linky, z nichž jedna jezdí z Rožnova pouze do Frenštátu pod Radhoštěm (denně od 1. července do 1. září a o víkendech a svátcích od 1. května do 29. září od restaurace Eroplán). Druhá linka bude jezdit o víkendech od 15. června do 30. června a následně denně od 1. července do 1. září. S touto linkou se mohou cyklisté vydat ze zastávky u Hotelu Eroplán na Soláň, do Velkých Karlovic nebo na Bílou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x