Na podporu kulturních akcí dá letos kraj oproti původním plánům více peněz

ZLÍN - Krajští radní schválili rozdělení dotací z Fondu kultury na podporu kulturních aktivit, původní částku 1,4 milionu korun se rozhodli navýšit na 2,044 milionu korun. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Celkovou částku si rozdělí 83 kulturních akcí, a to na základě hodnocení Kulturní komise Rady Zlínského kraje. Část dotací však ještě musí schválit i krajské zastupitelstvo.

O dotaci ve výši 10 až 50 tisíc korun si mohl na základě výzvy, vyhlášené v prosinci loňského roku, zažádat každý pořadatel kulturní akce konané v letošním roce ve Zlínském kraji. Jeden pořadatel mohl žádat o podporu maximálně dvou akcí, přičemž požadovaná dotace nesměla překročit 60 procent celkových nákladů.

Dohromady se sešlo 241 žádostí, z nichž 182 splnilo požadovaná kritéria dle výzvy. Ty pak posuzovali členové Kulturní komise Rady Zlínského kraje. Na základě hodnocení kredibility žadatele, kvality předkládaného projektu a jeho ekonomických parametrů přidělovali jednotlivým žádostem body. „Rada Zlínského kraje rozhodla podpořit žádosti s bodovým ohodnocením 60 a více bodů, přičemž výše podpory byla krácena na 75 procent požadované částky,“ upřesnila Dvorníková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x