Kroměřížská radnice zabezpečila zchátralý objekt, náklady bude po majiteli vymáhat

KROMĚŘÍŽ - Prohnilá střecha na domě v ústí Riegrova náměstí v Kroměříži je už natolik nebezpečná, že stavební úřad kroměřížské radnice nařídil provést nezbytné zabezpečovací práce. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Pavel Zrna.

Ve čtvrtek dopoledne proto musel být na čas uzavřen vjezd do horní části Riegrova náměstí a oslovená firma provedla nejnutnější úkony, které eliminovaly případné nebezpečí.

Dům je v insolvenčním řízení. Insolvenčnímu správci jsme nařídili provedení zabezpečovacích prací, ale na výzvy nereagoval. Poté, co střecha poklesla o dalších 30 cm a nebezpečí jejího zřízení opět vzrostlo, jsme zajistili okamžité provedení prací na náklady města,“ uvedl vedoucí stavebního úřadu Miloš Prudil. Podle něj byla provedena jen nejnutnější opatření v podobě sundání těžké střešní krytiny a zabednění oken do ulice. „Náklady spojené se zabezpečovacími pracemi budeme po majiteli vymáhat,“ dodal Miloš Prudil, podle kterého zároveň stavební úřad zahájil řízení o odstranění nebezpečné stavby.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x