Kroměřížské kino Nadsklepí se po rekonstrukci těší dvojnásobné návštěvnosti

KROMĚŘÍŽ – Dvojnásobnou návštěvnost oproti předchozím rokům zaznamenalo loni kino Nadsklepí v Kroměříži. Zatímco například v roce 2009 do něj přišlo 18 tisíc lidí, minulý rok zaznamenalo přes 42 tisíc návštěvníků, informoval server Zlin.cz mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.

Kino má nejmodernější technologické vybavení, díky kterému může souběžně promítat všechny české a světové premiéry. „Díky nižším cenám za vstupné konkuruje multikinům ve Zlíně a v Brně a do Kroměříže láká čím dál více diváků z širokého okolí,“ poznamenal mluvčí.

Vedení města si rekonstrukci pochvaluje. „Byla to správná věc,“ podotkla radní Jarmila Číhalová (Volba pro Kroměříž). Stejného názoru je i starostka Daniela Hebnarová (ODS). „Před několika lety jsme stáli před rozhodnutím, jestli kino opravit, nebo zavřít s tím, že je kino ve Zlíně a Kroměřížané si tam mohou zajet. Rozhodli jsme se pro rekonstrukci, protože třicetitisícové město si zaslouží kino vybavené nejmodernějšími technologiemi. Byl to krok správným směrem,“ řekla Hebnarová.

Kino plní i funkci multifunkčního sálu. V zimě se v něm konají koncerty. Dříve obdobný sál ve městě chyběl. Loni se tam konalo 42 koncertů, na které přišlo téměř 4600 lidí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x