Na Valašsku se poprvé pojede cyklozávod Vařákovy paseky

HORNÍ LIDEČ - Letos vůbec poprvé se jede v rámci Valašskokarpatské cyklotour 2013 i cyklozávod Vařákovy paseky, start se uskuteční v sobotu. Serveru Zlin.cz to řekl spoluorganizátor Pavel Petrůj.

Cyklotour zahrnuje celkem sedm soutěžních kol. Začíná se v Horní Lidči, poslední finální souboj s vyhlášením těch nejlepších cyklistů pak bude v říjnu ve Valašské Polance.

Start cyklistického závodu Vařákovy paseky je naplánován na 10 hodin dopoledne.

Trasa závodu vede od brány sportovního areálu kolem hřiště, školy a dále směrem na Lačnov a Vařákovy paseky. Jedno kolo měří 21 kilometrů. „Závodník musí zajet podle věkové kategorie buď jedno nebo dvě kola. Delší trasa měří 35 kilometrů,“ upřesnil Petrůj.

Organizátoři chtěli uspořádat závod, který zvládnou i neprofesionální cyklisté. Závod Vařákovy paseky spadá do kategorie půlmaratonu. Klasický maraton měří 50 kilometrů, kolem 100 kilometrů už měří delší maraton.

V letošním už 11. ročníku závodů se chtějí pořadatelé více zaměřit na malé cyklisty. Pro ně bude vytvořena samostatná trasa v okolí základní školy a sportovního areálu. Měřit bude slabé dva kilometry. Kromě jízdního kola mohou ti úplně nejmenší jet i na dětském odrážedle. V této kategorii je ovšem nutný souhlas zákonného zástupce.

Dva týdny po Vařákových pasekách se pojede v Brumově-Bylnici Hradní Okruh, následovat bude poslední květnovou neděli Slavičínský bajkap a první červencovou sobotu Potečtour 2013. Sérii závodů pak uzavírají souboje ve Valašských Kloboukách, na Ploštině a v říjnu ve Valašské Polance.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x