Ve Zlíně i Luhačovicích bude setkání majitelů vozů značky Porsche

ZLÍN, LUHAČOVICE - Desítky vozů značky legendární značky Porsche budou k vidění v sobotu ve Zlínském kraji, uskuteční se zde už šesté setkání jejich majitelů. Server Zlin.cz o tom informovala Barbora Janečková z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Porsche projedou značnou část regionu. Zastávky, kde je budou moci zájemci obdivovat, budou na zlínském náměstí Míru a u kolonády v Luhačovicích.

Setkání se každoročně zúčastňují majitelé vozů ze všech koutů České republiky od Prahy přes Hradec Králové, Český Krumlov, Brno až po Ostravu a Frenštát pod Radhoštěm. Převážnou část účastníků tvoří auta z let 1960 – 1990, ale objevily se i mladší modely.

„K vidění budou jako vždy vozy typu 914, 924, 944, 928, 968 a pochopitelně pilíř této značky 911 všech možných ročníků a provedení. Letos očekáváme i zahraniční účast klubu ze Slovenska a Ruska,“ prozradil za organizátory Michal Hnilička.

Na sraz vždy dorazí okolo čtyř desítek vozidel. „Doufáme, že letošní účast nezůstane pozadu a diváci uvidí krásná sportovní auta včetně některých rarit, které jejich majitelé na zlínský sraz vozí, ať se jedná o nejstarší typ – Porsche 356 pražského majitele pana Baše, nebo repliku Porsche 550 Spyder pana Bernarda z Hradce Králové, což je vůz už navždy spojený s tragickou nehodou Jamese Deana,“ řekla Martina Hniličková z organizátorského týmu.

Na zlínské náměstí dorazí účastníci v době od devíti do 10.30 hodin a do 12 hodin se lidé mohou těšit na výstavu aut. Poté se majitelé sporťáků přesunou do Luhačovic po vyznačené trase. Vyhlídková jízda asi 70 kilometrů povede téměř ke slovenským hranicím přes Březůvky, Uherský Brod, Komňu a Bojkovice. Ve 14 hodin se vozy seřadí u hasičské zbrojnice v Luhačovicích a bude následovat společná jízda Luhačovicemi k lázeňské kolonádě. Před Jurkovičovým domem pod kolonádou si pak budou moci lidé auta prohlédnout, a to do 16 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x