Rožnov ožil Valašskou zahradou

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V rožnovském Sport campu pokračuje v sobotu a neděli třídenní čtvrtý ročník zahradnických trhů Valašská zahrada. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

V Rožnově se letos představí 23 zahradnictví a květinářství a dalších 85 prodejců a vystavovatelů. Návštěvníci si zde mohou nakoupit květiny, okrasné rostliny, zeleninovou sadbu, ekologická hnojiva, zahradní keramiku a mnoho dalšího. U vystavovatelů najdou také nové inspirace do své zahrady. Nebude chybět přírodní kosmetika, medové výrobky, šperky nebo tradiční kožešinové výrobky.

„Pro aktivní zahrádkáře je připravena poradna, kterou vede Miroslav Frank. Další odborná poradenství povedou členové místního Svazu zahrádkářů. Letošní téma je peckoviny, jádroviny a teplomilné rostliny. Převážně ženám je pak určena poradna babky bylinářky, paní Vandy Vrlové z Valašského Meziříčí,“ doplnila za organizátory Taťána Míčková – Muchová.

Pro děti je připraven Valašský pětiboj a dětský koutek se skákacím hradem. Samozřejmostí je již skleněná dílna, kde si mohou lidé vyrobit vlastní šperk a další ukázky řemesel. Pro dobrou náladu pak bude hrát cimbálová muzika Radhošť. Zahradnické trhy budou otevřeny vždy od osmi do 17 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x