Žena a muž kradli v mlékárně a po déle než půl roce jim to policisté dokázali

HULÍN - Po déle než půl roce prokázali policisté krádež dvou zlodějů, kteří se vloupali do bývalé mlékárny na Kroměřížsku a chtěli si odnést nerezové součástky a komponenty využívané v potravinářském průmyslu. Serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Krást se vydala jednatřicetiletá žena z Kroměřížska a jednašedesátiletý muž z Přerovska loni v srpnu. Objekt bývalé mlékárny nyní slouží jako sklad technologií a materiálu. Dvojice rozpletla pletivo oplocení a dírou vnikla do areálu. Následně oba překonali uzamčená vrata skladiště a z těchto prostor pak odcizili nerezové součástky a komponenty v hodnotě 45 tisíc korun.

Ukradené věci vynesli zloději před areál a vše chtěli naložit do připraveného automobilu. Při tom je ale přistihli hulínští policisté. Při výsleších oba zadržení tvrdili, že věci jim nachystal kamarád a také to, že v areálu vůbec nebyli. „Kriminalisté ale zjistili, že jejich výpovědi jsou nepravdivé. Na případu déle než půl roku intenzivně pracovali a nedávno trestnou činnost na základě důkazů pachatelům prokázali. Oběma hrozí až dvouleté vězení,“ dodala Kyšnerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x